Saturday, May 16, 2009

* Gehaktratatouille * Jaaroverzicht *

This weeks theme voor the Jaaroverzicht is reading/books. A very easy one for me since I have been reading since I was a little girl. Over time the taste of books changed but unfortunately the page is too small to put in more pictures also from childhood books.
I used a kit of Summertime Designs.

Even voor het gemak het recept in het Nederlands.
Vandaag gemaakt en superlekker; mijn versie van gehaktratatouille:

Ingredienten:
* olie
*300 gr rundergehakt
* 1 zkje silvo stroganoff kruiden voor gehakt
* 1 teentje knoflook
* 750 gr Italiaanse wokmix
* 250 gr. champignons
* 400 gr (1 blikje) gepelde tomaten
* 400 gr. witte rijst
* maggi tuinkruiden voor bouillon
* zout en peper

Werkwijze:
* Verhit de olie in een wok. Bak hierin het gehakt met mix voor stroganoff kruiden (300 gram, bewaar de rest) in ca. 5 min. rul.
* Voeg de Italiaanse wokmix groente toe en roerbak deze ca. 5 min. mee.
* Voeg de champignons toe en wok mee.
* Voeg de gepelde tomaten toe
* pers de knoflook boven de mix uit en wok.
* Laat de saus op zacht vuur nog ca. 5 min. afgedekt sudderen.
* Kook intussen de rijst (met beetje zout en eetlepel maggi tuinkruiden voor bouillon) in een pan met ruim kokend water met zout in ca. 8 min. gaar. Giet de rijst af en laat deze even staan.
* Breng de gehaktratatouille op smaak met zout en peper, en verdeel deze, met de rijst, over vier borden.
Eet smakelijk!

No comments:

Post a Comment