Tuesday, December 1, 2009

* Dutch Food *

Tijd voor een nieuw recept, pas gemaakt en smaakte heerlijk.

Ingredienten:
800 gr runderlappen
50 gr margarine
3 grote uien, gesnippered
3 laurierblaadjes
5 kruidnagels
3 eetlepels rodewijnazijn
1 eetlepel appelstroop
1 runderbouillion tablet
400 ml water
1 plak ontbijtkoek 1 1/2 cm dik

Werkwijze:
1) Snijd het vlees in gelijke stukken, bestrooi met zout en peper
2) Verhit in braadpan de boter en bak het vlees op middelhoog vuur in 10 min. rondom bruin.
fruit de ui 5 minuten mee
3) Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, azijn, appelstroop en de bouillon toe.
Het vlees moet net bedekt zijn.
4) Breng aan de kook en draai vuur laag.
Stoof de hachee met de deksel op de pan in 2 toto 2 1/2 uur zachtjes gaar.
Voeg als er teveel vocht verdampt, een extra scheut water toe.
5) Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en laat de koek in het stoofvocht oplossen en
de saus binden.
6) Verwarm de hachee nog 5 min. op een laag vuur.
Lekker met rode kool, gekookte aardappelen.

Eet smakelijk!

No comments:

Post a Comment